Якщо проблему обговорювати і спільно шукати рішення – вона перестає бути складною: вистави форум-театру відбулися у ЗОШ №8 та №22



Проект обласної організації КВУ «Молодь проти корупції та насилля! Молодь – за європейські цінності» продовжує ознайомлювати учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста Чернівці із проблемами корупції і тим, як протидіяти цьому явищу.
Так, глядачами, а в процесі і учасниками, форум-театру стали старшокласники шкіл №8 та №22. Організатори розповіли їм про загальну концепцію проекту, попередні заходи, що проводилися у школах та вишах міста, а також про те, яких успіхів уже вдалося досягнути. 





Хабарі, кумівство, неправомірне використання своїх повноважень і службового становища – цими відповідями учні показали, що вони мають досить чітке уявлення про корупцію. Щоб продемонструвати, що це явище може бути не «десь там», у дорослому світі, а зовсім поруч, актори форум-театру запропонували старшокласникам переглянути вистави «Шкільний інцидент» та «Шантажистка», а потім подискутувати про побачене.
Особливо активною дискусія виявилася у ЗОШ №8. Учні пропонували власні сценарії для розвязання проблем, що були озвучені, шукали аргументи на користь тих  чи інших варіантів дій, а також пробували себе у ролі головних героїв міні-вистав. 




Важливо зрозуміти, що безвихідних ситуацій не буває – на цьому зробив акцент координатор проекту Ігор Баб’юк. Саме тому зі школярами говорили і такі важливі речі як цінність людського життя, людяність, активну життєву позицію. Інколи, зазначили організатори, достатньо всього лише поставити агресору запитання «А що ти робиш?», і це похитне його позицію, а той, кого кривдять, зрозуміє, що має підтримку.
На те, чи сподобалася учням методика форум-театру, старшокласники відповіли ствердно. Організатори порекомендували використовувати її  для вирішення тих проблем, що є актуальними для молоді, тоді ці проблеми будуть здаватися не такими складними, а спільна робота дасть можливість знайти різні варіанти рішень.

Популярні дописи з цього блогу

Ігор Баб’юк: Ми хочемо, щоб молоді люди протистояли «загальноприйнятим» нормам (#10)