Студенти юридичного факультету говорили про корупцію і шляхи боротьби з нею

Черговими учасниками форум-театру стали студенти першого курсу юридичного факультету Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича. Майбутні юристи показали доволі непогану обізнаність із тим, що таке корупція, давали її визначення і наводили приклади. Ця тема є особливо актуальною для майбутніх правників, зауважили організатори, адже саме  їм доведеться стояти на сторожі закону і захищати права та свободи громадян. Тому юристи як ніхто повинні розуміти відповідальність за свої дії і не допускати, щоб явище корупції проникло у їх роботу. Мова йшла також про відповідальність за корупційні дії – як моральну, так і кримінальну. Зокрема, студентам нагадали про ситуацію на виборах, коли багато хто продавав свої голоси за декілька сотень гривень.



Після перегляду міні-вистав «Інцидент у гуртожитку» та «Іспит з історії» першокурсники намагалися визначити, що провокує корупційні дії, і як можна уникнути таких ситуацій. Все починається з того, що студент хоче піти легшим шляхом, або потрапляє під чийсь вплив, потім це вже перетворюється на звичку. Як результат – проблеми у майбутній професійній діяльності через відсутність знань. 



За словами учасників, захід був цікавий і корисний, адже піднята тема насправді важлива, крім того, організатори дуже доступно розповіли про багато речей, повязаних з корупцією. «Я тепер точно знаю, що ніколи не продаватиму свій голос», зазначила одна із першокурсниць. «Юридичний факультет називають одним із найкорумпованіших, хоча насправді це не так, і ми маємо зруйнувати цей стереотип», – зауважили студенти.


Популярні дописи з цього блогу

Якщо проблему обговорювати і спільно шукати рішення – вона перестає бути складною: вистави форум-театру відбулися у ЗОШ №8 та №22

Ігор Баб’юк: Ми хочемо, щоб молоді люди протистояли «загальноприйнятим» нормам (#10)